sâmbătă, 14 august 2010

Summer Project 8 - Lebada Golden Venture

Golden Venture (sau 3D origami) este un tip de origami modular, care are o singura forma de baza in forma triunghiulara. Sute de astfel de module sunt inserate unele in altele pentru a crea diverse modele. Numarul de module necesare depinde de complexitatea modelului si de dimensiunile acestuia.
Tipul de origami Golden Venture a fost inventat in China. El a fost popularizat in 1993, cand o nava numita Golden Venture a adus ilegal in SUA imigranti chinezi. Ei au fost inchisi de catre autoritati pana cand au primit azil politic. In inchisoare, ca sa treaca mai repede timpul, prizonierii chinezi au impaturit si au asamblat astfel de module din hartie. Multe modele au fost date cadou oamenilor care i-au ajutat sa primeasca azil politic.
Unul din cele mai populare modele Golden Venture este lebada.

Lebada Golden VentureTutorial:


7 comentarii:

 1. Olá,Tudo bom? Não consigo dar uma só olhadinha nos blogs, preciso deixar pelo menos um comentário. LINDISSÍMOS SEU TRABALHOS. Bjks.

  RăspundețiȘtergere
 2. Andre, imi plac istorisirile pe care le pui pe blog. Nici nu banuiam ca Golden Venture e de origine chineza si ca a fost popularizat abia in 1993.

  RăspundețiȘtergere
 3. Multumesc Paula! Ma bucur ca folosesc cuiva aceste informatii :)

  RăspundețiȘtergere
 4. pfi...lebada asta o si vad incadrada in decorul unui eveniment de-al meu! Frumos!

  RăspundețiȘtergere
 5. multumesc mult,am lucrat si eu 3 dupa instructiunile tale,multumesc din suflet,o zi buna

  RăspundețiȘtergere
 6. Cu multa placere, Matilda! Ma bucur ca ti-am fost de ajutor!

  RăspundețiȘtergere